Opis
Tradycyjna paragwajska yerba mate bez żadnych dodatków smakowych. W opakowaniu jest po prostu 100% mocnej yerba mate zawierającej liście, patyczki i pył. Suszone i sezonowane liście o dobrze wyczuwalnym gorzkim smaku przy każdym zalaniu.
W składzie znajdują się wyłącznie składniki naturalnego pochodzenia. Bez sztucznych aromatów i innych dodatków. Wyróżnia się jakością popartą tysiącletnim doświadczeniem Indian. Wzrasta na czystej 100% naturalnej uprawie, w żyznej terrazytowej czerwonej glebie bogatej w minerały i substancje odżywcze. Do produkcji pobiera się zmielone najlepsze liście ostrokrzewu poddawane wcześniej rygorystycznej obróbce. Tradycyjny proces obróbki polegający na suszeniu dymem i powietrzem sprawia, że zachowują one moc do 6 zalania.
Smak jest zdecydowany i mocny, z typową dla elaborady wyraźną gorzką nutą. Kilka zalań i wciąż czuć posmak, tak jak wszystkie El Pajaro, dzięki bazie opartej na liściach z tradycyjnie uprawianych krzewów, zachowuje moc do 6 zalania. Pamiętaj, że drugie i trzecie zalanie są optymalne a w pierwszym i ostatnim smaku jest najmniej.
Susz Ilex Paraguariensis jest zielony i pięknie pachnie
Yerba zawiera listki krojone w zależności od partii od 3 do nawet 6 mm.
Dodatki: mąka konopna 2 %, mięta, nagietek kwiat, piołun ziele 1 %
Składniki:
yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% – kraj pochodzenia: Paragwaj
Susz zawierający listki, patyczki i pył.
Sposób parzenia:
Porcję suszu wsypuje się w ilości 25 g oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci, w szczelnym opakowaniu. Spożyć w ciągu dnia.
Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
Susz można zalewać wodą z lodem.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci, w szczelnym opakowaniu.